Szolgáltatások a portán

A gazdaságban négy önálló őrségi szállást, egy műemlék kódisállásos parasztházból pedig őrségi vendégházat alakítottunk ki. A szállásokat keletkezésük sorrendjében Álmos, Előd, Ond és Kond és Tas-Huba-Töhötöm névre kereszteltük el. A hatodik vendégházunk a portától kb 10 perc sétára a falu Papszeri részén helyezkedik el.

Az öt vendéglakás két udvarban található, közöttük helyezkedik el a játszó és pihenőkert, a gazdaság épületei és karámjai. A házak épületek körül különleges virágokkal, dísznövényekkel parkosítottunk, a porta minden évszakban gyönyörű. Megtalálható itt a rhododendrontól a tavirózsán át a mammutfenyőkig sok-sok dísznövény. A hagyományos őrségi szőlőlugas, és a sok diófa hangulatosan egészül ki a vöröstölggyel, a babusszal, a fügével, és a jázminbokrokkal. Az Őrségben hagyományosan minden portán meglévő tókákat nagy becsben tartjuk, halak, békák és virágok és parányi élőlények lakják őket.

Vendégszállásunk elnyerte az “Őrségi Nemzeti Park elismert szálláshelye 2006-ban” kitüntető címet a szálláshely megjelenésével, kialakításával, vendégbarát megoldásaival, tájba illőségével, az itt nyújtott szolgáltatásokkal, vendégszeretettel.

2013-ban pedig újabb kitüntető elismerésben részesült a Ferencz Porta, elnyertük a Nemzeti Parki Termék, Falusi Szálláshely Védjegyét!

Köszönjük minden vendégünknek, akik itt megszálltak, hogy kedvességükkel, szeretetükkel, tanácsaikkal, ötleteikkel hozzájárultak ezekhez az elismerésekhez!

A vendéglakások közül kettő kétszobás, kettő egyszobás, a két vendégházunk pedig háromszobás. Egy-egy szállást egyben adunk ki, tehát egy család, vagy baráti társaság részére az adott lakást, szobánként nem. Tehát, ha két személy foglalja le, övék az a teljes vendéglakás. Viszont minden szállásnak van egy minimál napi ára, amit elkérünk érte akkor is, ha nincs kihasználva a kapacitása. Ezért érdemes átgondolni, hogy melyik szállásunk lenne ideális az ideérkező családoknak kényelemben és méretben. Az egyes apartmanok leírásában részletesen megtalálható az egyedi leírásuk, ami megkönnyíti a választást.

A szállásaink négy napraforgósak. A napraforgók a falusi szálláshelyeknél a komfortfokozatot jelölik a hotelek csillagaihoz hasonlóan egytől négyig. (A legalapvetőbb jelentésük: négy napraforgó: vendégcsaládonként külön fürdő és konyha. Három napraforgó: idegen, független vendégcsaládok külön szobákban, közös fürdőt és konyhát használva. Két napraforgó: közös mellékhelyiségek a háziakkal. Egy napraforgó: teljesen nomád körülmények: pottyintós wc az udvarban, kút, stb.)

A vendéglakásaink összkomfortosak. Radiátoros központi fűtésűek, ezért egész évben kiadók. Mindegyik konyha-étkezővel, fürdőszobával, wcvel rendelkezik, és a lakások felszereléséhez műholdas televízió és egy kivételével automata mosógép is tartozik. Az egész portán wifi van a telefonok, notebookok részére és minden szálláson vezetékes netcsatlakozó a laptopoknak.

A gyerekes családok számára a szállások berendezésének tartozéka bili, és wcszűkítő is. Igény esetén hálós babaágyat, etetőszéket, babakádat, fellépőt a mosdó elé is tudunk biztosítani.Amennyiben babaágyat kérnek, akkor a babának saját, személyes  ágyneműt hozzanak.

A vendégeknek ágyat húzok, ágyneműt természetesen nem kell hozni, konyhába és a fürdőbe kéztörlőt teszek be, és személyenként 1-1 törülközőt. Minden vendéglakás fürdőszobájában hajszárító is van.

A portán pingpong asztal, hinták, homokozó, csúszda, trambulin, függőágyak, hintaágyak, kerti asztalok padokkal és egy gyerek fa játszóház babaétkezővel, babakonyhával, bababolttal várja a vendégeket. Tűzrakóhely, bogrács, tárcsa, grill is rendelkezésre áll igény szerint. Kerti főzéshez az alapanyagokról, és grillezés esetén faszénről szükséges a a vendégeknek gondoskodniuk, az eszközökön kívül tüzifát is biztosítunk számukra.

A konyhák teljesen felszereltek. Gáztűzhely, hűtő, mikrohullámú sütő, filteres és hagyományos kávéfőző, kenyérpirító, található bennük, de van vágódeszka, palacsintasütő, hámozó, olló és fokhagymanyomó is. Arra törekedtünk, hogy nyaraláskor egy család, ha szükséges elláthassa magát.

Ha valaki mégis étkezést igényel, a faluban megrendelhető meleg vacsora, vagy akár ebéd is, megbeszélés szerint, speciális őrségi házi ízek megkóstolásával. Az eddigi vendégek között nagyon kedvelt ez az étkezési mód. De a Ferencz portától két percre gyalog található étteremben akár naponta háromszor is étkezhetnek a vendégeink. Hétköznap menüt rendelhetnek a vendégek kedvező áron (990.- Ft), de nagyobb társaságnak hasonló áron előre egyeztetve hétvégén is készítenek itt ebédet vagy vacsorát. Előzetes megrendelésre itt akár teljes ellátás is megrendelhető a nyaralás idejére. Természetesen étlapból is lehet náluk étkezni, ez esetben a vendégeink az éttermi árból 10% kedvezményt kapnak.

Mivel ez működő gazdaság, a vendégek ismerkedhetnek a háziállatokkal, gondozásukkal. A gyerekes családok egyik kedvenc programja az etetésben való részvétel.

A szálláson a környék látnivalóiról prospektusokat találnak a vendégek, de mi is szívesen segítünk a programok összeállításában.

Fürdési lehetőség: 10-15 km-es körzetben tavak, Lentiben termálfürdő, élményfürdő Szentgotthárdon, Zalaegerszegen, Kehidakustányban, Szlovéniában, Ausztriában található.

Posta, vásárlási lehetőség, orvos, benzinkút, gyógyszertár, lovaglási, kocsikázási lehetőség Őriszentpéteren van legközelebb.

Az őrségi nyaralás alatt érdemes a közeli határmenti szlovén és osztrák látnivalókat felkeresni. Gumicsizmát elsősorban a gyerekeknek, de minden kirándulni, vagy a gazdálkodásba betekinteni szándékozó vendég számára ajánlatos hozni egész évben, hiszen az Őrségben ha esik: sár van.

Kerékpár kölcsönzési lehetőség is van Szalafőn, ára kb. 1.500.- Ft /fő/nap. Gyerekbicikli, illetve babaüléses felnőtt bringák is kölcsönözhetőek.