Házirend

Kérjük figyelmesen olvassa el!

Kedves Vendégeink!

Igyekszünk, hogy a pihenésük ideje alatt jól érezzék magukat náluk. Ha mégis bármi problémát észlelnek, kérjük, hogy mielőbb szóljanak, és amennyiben lehetséges, megoldjuk azt.

1. Bejelentkezés – Kijelentkezés – Fizetés

A szálláshely a foglalásban magadott határidőtől-határidőig, az e-mailes visszaigazolás szerint áll a vendég rendelkezésre. 
Az érkezés napján a szállás elfoglalása 17-22 óráig, a kijelentkezés a távozás napján délelőtt 11 óráig lehetséges. Az ettől eltérő érkezést-távozást lehetőség szerint igyekszünk biztosítani, de mindenképpen előzetes egyeztetést kérünk.
A szállásadónak rendelet értelmében kötelező érkezéskor a szálláshelyen megszállók fényképes igazolványát beolvasni, adatait elkérni, ez a bejelentkezés feltétele.
A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor történik. A lefoglalt időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem tudunk visszatéríteni. 
Fizetési módok: készpénz, bankkártya, szépkártya. Az idegenforgalmi adót lehetőleg készpénzben kérjük befizetni.
A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek. Amennyiben a kapacitás lehetővé teszi, ráfizetéssel megszállhat a foglaltnál több vendég.
A vendégeink látogatót csak és kizárólag a tulajdonos tudtával, beleegyezésével fogadhatnak, és ők is csak szállásdíj ellenében tölthetnek itt éjszakát.

2. Kapcsolat

A vendég a szállásadót kérdés, vagy probléma esetén személyesen, vagy a +36304207011-es telefonon tudja elérni. Kérjük, ezt lehetőleg napközben, 10 és 18 óra között tegye. Sürgős esetben természetesen ezen kívül is elérnek minket.

3. Parkoló használat

A vendégek az udvaron található kijelölt helyeken parkolhatnak ingyenesen. A csomagok ki és bepakolása idejéig a ház előtt közvetlenül meg lehet állni, de itt a parkolást hosszú távon nem tudjuk biztosítani.
Elektromos autóval érkező vendégeket szeretnénk kérni, hogy a töltést lehetőleg ne nálunk, hanem erre kijelölt töltőhelyeken végezzék. Amennyiben ez nem megoldható, a vendégház konnektorából hosszabbítóval tudnak autót tölteni, mérőórás csatlakozón keresztül, és a fogyasztott áramot kötetesek a szállásadónak megfizetni.

4. Szobák, berendezési tárgyak használata

A szálláshely és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házakból kivinni nem szabad. A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet, és kérjük maguk után mindent tegyenek vissza eredeti helyükre.
Tisztálkodási eszközökből: vécépapír, szappan, mosogatószer, szemeteszsák, papírtörlő, súroló, induló készletet biztosítunk, ennek utánpótlásáról a nyaralás alatt a vendégek gondoskodnak.
Távozáskor a szobákat átnézzük, és az esetleges károk okozása esetén azt a vendéggel megtéríttetjük. A vendégek nem csak a lakásokban, hanem a porta teljes területén okozott mindennemű kárért felelősek.
Kérjük, a vendéglakásokból való távozáskor győződjön meg, hogy a villanyt mindenhol lekapcsolta, a vízcsapok el vannak zárva, és az ajtók és ablakok ne maradjanak tárva-nyitva.
Kérjük továbbá, hogy a fűtési időszakban csak időszakosan, röviden szellőztessenek, és a lakásokat csukott bejárati ajtóval és zárt ablakokkal használják.
Bármilyen meghibásodást észlelnek a felszerelésben vagy az eszközökben, kérjük azonnal, haladéktalanul jelezzék a szállásadó felé, hogy a problémát mihamarabb orvosolni tudjuk. 

5. Étkezés

Ellátás nem szerepel szolgáltatásaink között. A környéken található élelmiszerboltokról és éttermekről a szállásadó tájékoztatást ad, és a vendégházak jól felszerelt konyhákkal rendelkeznek, ahol lehetőség van ételek elkészítésére.
Kérjük, a mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat. Legyenek kedvesek, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában és az étkezőben, illetve a tornácon, kerti asztaloknál tegyék! A használt edényeket, evőeszközöket, tányérokat kérjük, hogy mosogassák el, és tegyenek vissza mindent a konyhaszekrényekbe.

6. Takarítás

A szobákat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk.
Ha a vendég igényli, hosszabb tartózkodás esetén, hetente egy alkalommal takarítást illetve ágynemű és törölköző cserét végzünk előre egyeztetett időpontban.
Kérjük, a vendégházat kiköltözéskor megfelelő állapotban hagyják, ellenkező esetben extra takarítási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, melynek díja 10.000-30.000.- Ft a lakás szobaszámától függően.

7. Fűtés

A lakásokban a fűtésért felárat számítunk fel a honlapon található árjegyzék szerint. Fűtési időszakon kívül is, ha extrém hideg idő ezt indokolja, a felár ellenében bekapcsoljuk kérés esetén a fűtést a szállásokon.

8. Dohányzás – Szemételhelyezés, kezelés

A dohányzás a lakásokban szigorúan tilos! Dohányozni kizárólag csak az udvaron lehet. Kérjük a csikkeket hamutartókban helyezzék el, azt a kertben ne dobálják szét. 
A szobákba gyúlékony, szennyes, kellemetlen szagú, egészségre ártalmas anyagokat ne vigyenek be.
A portán szelektív hulladékgyűjtő pont található. A háztartási szemét gyűjtése a vendégházak konyhájában, illetve a fürdőszobákban elhelyezett feliratozott szemetesekben lehetséges, és azt onnan a külső szelektív kukákba kiválogatva kérjük elhelyezni.

9. Kerti sütés-főzés

Tüzet rakni csak a kijelölt helyen, a szalonnasütőkben lehet a tűzvédelmi szabályok betartásával! Ügyeljünk, hogy a tűz ne legyen indokolatlanul nagy, ami tűzveszélyes lehet a környezetre! A grillsütőhöz a faszén beszerzése a vendégek feladata. Bogrács, tárcsa, nyárs használatához mi biztosítjuk a tűzifát letört és lemetszett ágakból.
Kérjük, hogy a kerti sütés-főzés után az eszközöket, és a kerti bútorokat és környéküket tiszta állapotban hagyják ott maguk után, a következő használatra alkalmas állapotban. A szállásokról kivitt edényeket, étkészletet a megfelelő lakásba vigyék vissza a használat után.

10. Tűzvédelem

A tűzvédelmi általános előírásokat minden vendég köteles betartani.
A lakásokon belüli mécses vagy gyertyagyújtás csak személyes felügyelet mellett lehetséges, és azt elalváskor, vagy a lakás elhagyásakor kérjük oltsák el!
A konyhákban palackos gáztűzhelyek vannak, amik a palack nyitását követően a vezetékes gázhoz hasonlóan használhatóak, viszont használat után kérjük a palackokat ismét zárják el a balesetek megelőzése miatt!

11. Értékek

Napközbeni eltávozáskor, illetve éjszakára kérjük a lakásokat kulcsra zárni! A szálláson hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget.

12. Vendégek háziállatai

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van csak lehetőség, melynek a napi díja a honlapon található az árjegyzékben. 
A háziállatoknak hatóságilag kötelező oltásokkal rendelkeznie kell. 
Az állatokat bent a lakásban tartsák, kint pedig csak felügyelettel sétáltassák, mivel gazdaság vagyunk, ahol baromfi, kutyák, macskák élnek.
A szobákban az állatoknak csak a gazdájuk által biztosított fekhelyen szabad tartózkodniuk, a lakásokban található takarókat, törölközőket erre nem használhatják! Egyedül a szobában nem hagyható sem kutya, sem macska. 
Kérjük az állattartókat, hogy állataikkal legyenek tekintettel a porta többi vendégeire. Az ürüléket a kisállat gazdája köteles nyom nélkül az állat után eltakarítani, és kérjük, hogy ne a belső udvarokba engedjék ki őket pisilni, hanem vigyék az állatokat messzebb sétálni a fű károsodása miatt.

13. Udvar használata

A játszótéri játékokat csak 14 év alatti gyermek használhatja, felnőtt felügyelet mellett, saját felelősségre. Kérjük a szülőket, figyeljenek közben a gyermekeikre a balesetek megelőzése érdekében, és ügyeljenek a játékok rendeltetésszerű használatára.
Kérjük, hogy a portához tartozó játékokat a használat végén a gyerekek után pakolják el a helyükre.
Kérjük a vendégeket, hogy a portán található állatok nyugalmát ne zavarják, a háziállatokat ne kergessék, és dobálják. Etetni őket bármivel, csak a velünk való egyeztetés után szabad, mivel sajnos már voltak ezzel kapcsolatban problémák. 
A portán a gazdasághoz tartozó mezőgazdasági gépek is találhatóak. Kérjük ezekre ne másszanak fel, ne kapcsolgassák őket, mert a gépek álló helyzetben is balesetveszélyesek lehetnek.
A portán több, az Őrségben jellegzetes kis tó található, ami miatt szintén figyeljenek a szülők gyerekeikre.

14. Egyéb szabályok

A szobákban felejtett értékeket egy-két hónapig megőrizzük, és kérés esetén a megadott címre postázzuk a vendég költségén. 
A többi vendég és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, és helyi csendrendelet értelmében a vendégházban 22.00 – 09.00 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenélni vagy zenét hallgatni. 
A szállásadó nem vállal felelősséget önhibáján kívül történt károkért, mint természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések.
A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról elküldi.
A szállásadó nem felelős olyan sérelemért, amelyet egy vendég magatartása okoz más vendégnek.
A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A házirend el nem olvasása, nemismerete nem mentesít a következmények alól.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Zaicz Krisztina
+36304207011