Print this page

Gobelinezés az Őrségben

2003-ban készítettem első gobelinemet, az akor 11 éves Boglárka lányomnak segítve, egy születésnapi kreatív ajándék elkészítésében, aztán hamarosan rákaptam az ízére, mostanra pedig szenvedélyemmé vált a gobelinezés. 

Sok vendég kérdezi, mikor van erre időm. Számomra ez nyújt kikapcsolódást a gazdaság és a szállások körüli elfoglaltságból, és a hatgyerekes háztartás végtelen munkáiból. Sokszor éjszakába nyúlóan varrom, főleg az ősztől-tavaszig tartó csendesebb időszakban, vagy akár napközben is, ha leülök egy negyed- vagy félórára. 

ferencz-porta-gobelin (1)
ferencz-porta-gobelin (3)
ferencz-porta-gobelin (4)
ferencz-porta-gobelin (5)
ferencz-porta-gobelin

 

A gobelinezés amellett, hogy számomra óriási sikerélény, és alkotás, fontos része a napjaimnak. Varrás közben pihenek, redszerezem a teendőket, relaxálok, zenét hallgatok, ábrándozok,…, vagyis minden szempontból fiziailag és lelkileg is töltődök.

A 65. gobelinem készül. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a kész munkáimat, amik mind hozzámnőnek, mire kivarrom őket, van hová kitennem. A saját lakásunk mellett az őrségi szálláshelyeinket is díszítik, és ezzzel egyedi jelleget és barátságos hangulatot adnak a Ferencz porta szállásainak.

2013. márciusában az őriszentpéteri művelődési házban kiállítást rendeztek a munkáimból. Az ekkor felém áradó szeretet, elismerés és ámulat döbbentett rá, hogy mások szemében különleges, amit csinálok.

ferencz-porta-gobelin-
ferencz-porta-gobelin-
ferencz-porta-gobelin-
ferencz-porta-gobelin-
ferencz-porta-gobelin

 

 

ferencz-porta-gobelin